5 grunner til at abonnementssystemet ditt bør være i skyen 

5 grunner til at abonnementssystemet ditt bør være i skyen 

Bedre sikkerhet, lavere kostnader og større fleksibilitet. I dette innlegget gir vi deg de viktigste grunnene til å velge et skybasert abonnementssystem. 

Stadig flere virksomheter og bransjer tar steget vekk fra tradisjonell lagring av data og flytter systemene sine «ut i skyen». Her er de fem viktigste grunnene til hvorfor abonnementssystemet ditt bør være skybasert. 

Lavere kostnader og økt forutsigbarhet 

Et skybasert system eies av leverandøren din og ikke av din virksomhet. Det gir virksomheten din flere økonomiske fordeler. Dere trenger ikke å investere i hardware, infrastruktur eller software. Dere sparer også verdifull tid på å flytte kompetanse og ressurser til leverandøren deres. 

I tillegg vil dere kunne spare penger på rent bedriftsøkonomiske aspekter. Et skybasert system kan enkelt skaleres etter antall abonnenter. Dere betaler per abonnent og har kun kostnader knyttet til kunder dere har, ikke antall kunder dere forventer, eller ønsker å ha. Slik unngår dere å bruke penger dere ikke har. For virksomheten kan det gi bedre inntektsstrøm og en mer fleksibel økonomi. I tillegg trenger ikke et skybasert system å avskrives slik lokale servere må. 

Å ha abonnementssystemet i skyen vil gi forutsigbare utgifter.  

Enklere integrasjoner  

Å ha abonnementssystemet i skyen vil også gjøre det mulig å integrere ulike applikasjoner i tjenestene deres. Det gjør at dere vil kunne utvikle tjenester og produkter raskere og billigere, i tillegg til å gi kundene deres enda mer sømløse og tilpassede brukeropplevelser. 

Ønsker dere at kunder skal kunne bekrefte identiteten sin på en av nettsidene deres ved hjelp av BankID? Eller kunne bruke Facebook til å logge seg på en applikasjon i systemet? Med systemet i skyen kan dere enkelt bruke APIer (Application Programming Interface) til å koble sammen forskjellige applikasjoner. 

Fleksibilitet og skalerbarhet med abonnementssystemet i skyen 

Ønsket om større fleksibilitet er en av de viktigste grunnene til at virksomheter velger å gå fra tradisjonelle systemer til skybaserte systemer. 

I tillegg til økonomisk fleksibilitet og muligheten til å integrere applikasjoner, gir et system i skyen større fleksibilitet til å skalere systemet etter antall kunder. For virksomheter som er i vekst, eller som har mål om å vokse, er dette viktig å ta hensyn til ved valg av systemløsning.   

Med abonnementssystemet i skyen vil det ikke kreve store investeringer å gå fra 20 til 200 000 kunder, eller tre inn i nye markeder. Den fleksibiliteten går fort tapt med et system lagret på lokale servere, der mangel på ressurser kan begrense muligheten til å ekspandere. 

Kompetanse og support 

Med et skybasert system ligger all kompetanse og driftsansvar hos leverandøren deres. IT-avdelingen deres trenger ikke å ha kompetanse på vedlikehold av systemet, eller bruke tid på installering, konfigurering og oppdatering av hardware og software. Med systemet i skyen vil dere alltid ha lokal support og kompetanse fra leverandøren din. Behovet for intern kompetanse og ressurser mindre. 

Sikkerhet 

Å ha systemer og data lagret lokalt kan gi en følelse av trygghet, men det krever at IT-avdelingen deres har oversikt over, og kontroll på databehandleravtaler, lagringssystemer, sikkerhet og risiko knyttet til systemet. Det er det dessverre ikke alle virksomheter som har. Derfor vil det for mange virksomheter være tryggere at systemene ivaretas av systemleverandøren, som har kompetansen og ekspertisen til å ivareta systemet. 

Er du interessert i mer informasjon om et moderne skybasert abonnementssystem? Legg igjen kontaktinformasjonen din i skjemaet under, så tar vi kontakt med deg for en uforpliktende prat. 

Last ned vårt whitepaper: "Når trenger du et abonnementsystem?"

whitepaper-blog-cta-no
Last ned vårt gratis whitepaper nå og få eksklusiv innsikt og strategier for å øke abonnementsveksten.